Verandabouw in Tremelo nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis - Vrijblijvend

Verandabouw Tremelo

Verandabouw in Tremelo wordt steeds populairder. Niet gek, want met een veranda creëer je extra leefruimte en verhoog jij je woongenot! Je kunt de ruimte gebruiken als tuinkamer of als leefveranda, en het is zelfs mogelijk om hier je keuken te plaatsen! Benieuwd wat dit ongeveer kost?

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk de prijzen van verschillende verandabouwers in je regio. Vergelijk de prijzen en bespaar tot 40%!

Op deze pagina lees je meer over verandabouw. Je leest hoe de vakmannen een veranda bouwen en wat dit ongeveer kost. Ook vind je meer informatie over de mogelijkheden en geven we je een paar handige bespaartips!


verandabouw Tremelo

Ervaren en betaalbare verandabouwers in Tremelo

Met behulp van onze gratis offerteservice vind je ervaren en betrouwbare verandabouwers in Tremelo tegen de laagste prijs. Zo kun je ook met een klein budget profiteren van topkwaliteit. De verandabouwers geven je een persoonlijk advies met betrekking tot het ontwerp, de elektra en de materialen zodat je zeker weet dat jouw veranda naadloos aansluit bij de rest van je woning.

Hoe werkt de offerteservice?

Je vult het offerteformulier in en met één klik op de knop doe je een offerteaanvraag bij maximaal 5 bedrijven in je regio. Vergelijk de prijzen en kies zo de vakman met het beste aanbod. Je besparing loopt op tot wel 40% op de kosten.
Je voordeel op een rij:

 • Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen.
 • Zo kies je eenvoudig de verandabouwer met het beste aanbod.
 • Je bespaart tot 40% op de kosten.
 • De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend!

Wat is een veranda?

Een veranda is een bijgebouw die je herkent aan de hoeveelheid ramen. Een veranda is vaak tegen het huis aan geplaatst, maar het kan ook zijn dat de veranda los staat van je woning. In veel gevallen wordt een veranda gezien als aparte ruimte: zo kun je buiten zijn terwijl je binnen zit!

Maar dat is niet de enige optie!

Er zijn verschillende soorten veranda’s die je kunt kiezen. Een veranda als aanbouw wordt bijvoorbeeld wel volledig bij het huis betrokken waardoor je een bestaande ruimte vergroot. Vraag gratis offertes aan!

De grootste voordelen van een veranda

Verandabouw heeft tal van grote voordelen. Het verhoogt je woonplezier en je kunt het hele jaar door van je tuin genieten. Tegelijkertijd zorgt het voor een mooie waardevermeerdering van je woning omdat je meer leefruimte creëert.

Dit zijn de grootste voordelen van een veranda in Tremelo:

 • Je creëert meer woonruimte in huis.
 • Je hebt het hele jaar door plezier van je tuin, ook in de winter.
 • Een veranda zorgt voor een mooie waardestijging van je woning.
 • De bouw van een veranda is relatief snel vergeleken met een aanbouw.
 • Door de grote raampartijen heb je meer licht in huis, waardoor je woning groter lijkt.
 • Er is een groot aanbod aan materialen, stijlen en uitvoeringen.

Hoeveel kost een veranda?

Wat kost een veranda per m²? Gemiddeld rond de €1.200,- tot €1.600,-. Dit hangt wel af van het type veranda dat je kiest. Prefab is bijvoorbeeld goedkoper, omdat deze volledig in de fabriek in elkaar gezet wordt. Deze hoeft alleen nog tegen je huis aan geplaatst te worden. Voor een kleine veranda van 12 m² betaal je gemiddeld €7.500,-, afhankelijk van het materiaal.

Bij een veranda op maat is er meer mogelijk in de afwerking, wat betreft het materiaal maar ook wat betreft het design. Zo kun je kiezen voor een hellend dak en een sierlijke afwerking. De kosten liggen hierdoor wel een stuk hoger. Voor een veranda op maat van 12 m² betaal je rond de €20.000,-. Vraag gratis offertes aan voor een precieze prijsindicatie.

Kosten veranda bouwen 2024

Type veranda Gemiddelde kostprijs* Oppervlakte
Prefab veranda €7.500,- 12 m² (bijv. 3m bij 4m)
Maatwerk veranda €20.000,- 12 m² (bijv. 3m bij 4m)

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor een exacte prijsindicatie, vraag gratis offertes aan!

De kosten voor het bouwen van een veranda hangen nauw samen met het materiaal dat je kiest. De prijs voor het aanbouwen van een pvc of aluminium veranda ligt het laagst, rond de €10.000,- tot €25.000,-. Dit heeft te maken met het feit dat je alleen deze materialen kunt kiezen bij een prefab constructie. De prijzen van een houten leefveranda liggen gemiddeld tussen de €15.000,- tot €25.000,-.

Materiaal Prijs *
Houten verandabouw €15.000,- tot €25.000,-
Aluminium verandabouw €10.000,- tot €25.000,-
Pvc verandabouw €10.000,- tot €25.000,-
Glazen verandabouw €35.000,- tot €60.000,-

*Let op: dit is een gemiddelde prijs, die per verandabouwer kan verschillen. Voor een exacte prijsindicatie: vraag gratis offertes aan!


Besparen op verandabouw in Tremelo?

Vergelijk verandabouwers en kies het bedrijf met het beste aanbod!
Gratis offertes vergelijken!


Welke factoren beïnvloeden de prijs van een veranda?

Houd er rekening mee dat de prijzen van een veranda flink kunnen variëren. Dat komt omdat er factoren en keuzes zijn die een grote invloed hebben op de prijs. Hier kun je zelf bij je keuze al rekening mee houden: zo heb je zelf een invloed op de totaalprijs! Voorbeelden zijn de keuze voor het materiaal en het design. Maatwerk is bijvoorbeeld duurder dan prefab en een glazen veranda kost meer dan hout.

De kosten worden beïnvloed door:

 • De keuze tussen prefab en maatwerk.
 • Het gekozen materiaal.
 • Het soort beglazing dat gebruikt wordt.
 • De arbeidskosten die verschillen per verandabouwer.
 • Eventuele extra’s, zoals zonwering of elektra. Vergelijk gratis offertes.

verandabouw Tremelo

Soorten verandabouw

Ben je geïnteresseerd in verandabouw in Tremelo? Je hebt dan de keuze uit diverse soorten veranda’s. In veel gevallen wordt een veranda gezien als bijgebouw, waarbij de veranda gescheiden is van je woning met een deur. Maar het is ook mogelijk te kiezen voor een leefveranda, en de ruimte zo te betrekken bij de rest van je woning.

Daarnaast heb je de keuze tussen maatwerk en prefab. Prefab houdt in dat je kiest voor een standaardmodel dat in de fabriek in elkaar gezet wordt. Deze hoeft ter plaatse alleen nog gemonteerd te worden. Maatwerk houdt in dat je overal inspraak bij hebt: het dak, het design, het materiaal en de afwerking.

Hieronder gaan we dieper in op de verschillende soorten veranda’s waar je uit kunt kiezen. Op zoek naar verandabouwers in jouw regio? Vergelijk gratis offertes!

1. Veranda als aanbouw

De eerste optie is een veranda als aanbouw. Hierbij wordt de veranda tegen het huis aan geplaatst, vaak gescheiden door een schuifdeur. Je kunt er zelf voor kiezen om deze ruimte te isoleren: wil je geld besparen dan hoeft dit niet. De veranda zal dan vooral in de zomer gebruikt worden als een tuinkamer. Toch kan het ’s winters lekker warm worden als de zon erop schijnt.

Het voordeel van deze methode is dat het plaatsen goedkoop is. Het is wel goed om te onthouden dat het een aparte ruimte is die losstaat van je woning. Dit betekent vaak dat een kleine veranda maar weinig zin heeft. De meeste mensen kiezen voor een grote veranda als aanbouw zodat ze de ruimte ook goed kunnen gebruiken.

2. Leefveranda

Een tweede optie is een leefveranda. Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze veranda volledig bij het huis betrokken. Bij de verandabouw doorbreken de vakmannen de muur van je woning waardoor je de bestaande ruimte vergroot.

Qua afwerking zijn er een aantal mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om het materiaal en het dak in dezelfde stijl te houden als je woning, zodat het lijkt alsof de veranda volledig bij het huis hoort.

Het voordeel van een leefveranda, is dat je de ruimte op diverse manieren kan benutten. Door hier bijvoorbeeld de keuken in te plaatsen of door er juist een living van te maken. Een belangrijk nadeel is dat de prijzen hoger liggen dan voor een aanbouw.

3. Open veranda

De verandabouwers in Tremelo kunnen de veranda ook los plaatsen. Dit houdt in dat de constructie niet tegen je huis aanstaat. Dit is te vergelijken met een pergola of overkapping. Bij een open veranda zijn er geen wanden, waardoor het vooral in de zomer gebruikt wordt. Eventueel kun je ervoor kiezen om een gesloten veranda te plaatsen waarvan je de muren volledig kunt openschuiven. Zo is het in de winter ook een fijne plek om te zitten.

Een losstaande veranda is goedkoop en snel te plaatsen omdat er geen aanpassingen gedaan hoeven te worden aan de woning.

Laat een veranda bouwen tegen de laagste prijs!

Kies de verandabouwer met het beste aanbod en bespaar tot 40%!

Welk materiaal voor de verandabouw in Tremelo?

Bij verandabouw in Tremelo heb je de keuze uit verschillende materialen zoals hout, aluminium, pvc en glas. Hout heeft een hele warme en authentieke uitstraling terwijl aluminium en pvc juist iets moderner ogen. Kies een materiaal dat past bij de stijl van je woning: dit zorgt voor een hogere waardevermeerdering.

De keuze voor het materiaal heeft ook invloed op de kosten. Heb je een klein budget, dan is het slim om te kiezen voor bijvoorbeeld pvc, omdat dit goedkoop in aanschaf is. Hieronder lees je meer over de verschillende materialen waar je uit kunt kiezen. Besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis offertes en vind een vakman bij jou in de buurt!

Hout

Een houten veranda is al jarenlang populair. Het hout heeft een warme en authentieke uitstraling en past daardoor goed bij klassieke woningen. Heb jij houten ramen? Dan is de kans groot dat het bouwen van een houten veranda de beste keuze is.

Het voordeel van hout is dat het bewerkelijk is. Dit houdt in dat je de kleur kunt aanpassen en dat er veel mogelijkheden zijn voor de afwerking van het design. De bewerkelijkheid is direct ook een nadeel. Het is namelijk belangrijk om dit elke 7 jaar opnieuw te schilderen. De kosten voor een houten veranda liggen rond de €15.000,- tot €25.000,-.

Aluminium

Een alternatief is aluminium. Dit heeft juist een robuust uiterlijk waardoor het heel goed past bij meer industriële huizen. Een bijkomend voordeel van aluminium, is dat het heel sterk en toch heel licht van gewicht is. Hierdoor kunnen er hele smalle profielen gemaakt worden, waardoor er meer ruimte is voor beglazing. Dit zorgt voor extra lichtinval en geeft een prachtige sfeer.

Bij aluminium moet je wel rekening houden met het feit dat de prijzen flink kunnen oplopen. Kies je voor een prefab constructie dan ben je relatief goedkoop uit, maar dan is er weinig ruimte voor personalisatie. De kosten liggen gemiddeld tussen de €10.000,- tot €25.000,-.

Pvc

Pvc is doorgaans iets goedkoper dan aluminium. Het heeft een prachtige moderne uitstraling. Er is veel diversiteit in kleur en design: het is zelfs mogelijk te kiezen voor een pvc-frame met houtlook. Een groot voordeel van pvc is dat het nauwelijks onderhoud nodig heeft. Je hoeft het niet te schilderen (maar het kan eventueel wel, als je de kleur graag wilt veranderen) en het raakt niet aangetast door de zon. Het verkleurt en vervormt dus niet en blijft jarenlang mooi. Het enige wat je hoeft te doen is een jaarlijkse schoonmaakbeurt met een vochtige doek.

De kosten voor een pvc veranda liggen rond de €10.000,- tot €25.000,-.

Glas

Veranda’s zijn te herkennen aan de grote raampartijen. Dit zorgt ervoor dat je ook ’s winters van je tuin kan genieten en dat je altijd voldoende lichtinval in huis hebt. Kies je voor een glazen veranda, dan bestaat de aanbouw voor het grootste deel uit glas. De verandabouwers kiezen dan smalle profielen waardoor er extra ruimte voor ramen is. Het is zelfs mogelijk om te kiezen voor een glazen dak, waardoor je nog meer lichtinval hebt!

Een glazen veranda is niet de goedkoopste optie. Dat komt omdat de kosten van de beglazing relatief hoog liggen. Houd rekening met gemiddelde kosten tussen de €35.000,- tot €60.000,-.


verandabouw Tremelo

Verandabouw Tremelo: het proces

Hoe gaat verandabouw in Tremelo precies in z’n werk? Elke verandabouwer heeft zijn of haar eigen aanpak maar in grote lijnen doorlopen zij hetzelfde stappenplan. Eerst volgt de voorbereiding, waarin je de keuze maakt voor de veranda, het materiaal en de afmetingen. Daarna beginnen de grondwerken en wordt de veranda geplaatst.

Hieronder gaan we stap voor stap langs het proces, zodat je een duidelijk beeld hebt van het proces. Heb je interesse en wil je meer informatie over de kosten? Twijfel dan niet en vraag gratis offertes aan!

Stap 1: de voorbereiding

De eerste stap in het proces is de voorbereiding. Hierin wordt een ontwerp opgesteld, als je kiest voor maatwerk, of kies je een prefab model. Ook worden hier de keuzes en afspraken gemaakt wat betreft de afwerking. Wil je bijvoorbeeld dat de veranda tijdens de bouw volledig wordt afgewerkt of laat je deze casco opleveren? In het laatste geval kun je zelf de veranda afwerken.

Vaak kun je tijdens deze stap ook langs de bedrijven om een kijkje te nemen in de showroom. Zo krijg je een duidelijk beeld van je wensen en voorkeuren.

Stap 2: de grondwerken

Zijn de afspraken eenmaal vastgelegd, dan begint de bouw met de grondwerken. Afhankelijk van het type veranda is het nodig om een fundering te leggen. Dit houdt in dat de grond deels wordt uitgegraven en eventueel opgehoogd. Welke fundering geplaatst wordt hangt af van het gekozen materiaal en het gewicht hiervan. Vaak zijn betonpoeren een goede optie. In sommige gevallen zal de verandabouwer een betonnen fundering storten.

Stap 3: afwerking van de muren

Als de fundering ligt worden eerst de muren geplaatst. De vakmannen plaatsen het frame en zorgen voor de montage van de ramen. Kies je voor dezelfde uitstraling als je huis, dan worden de muren gemetseld. Zo lijkt deze qua uitstraling exact op je woning.

Tijdens deze stap wordt het verschil tussen prefab en maatwerk goed duidelijk. In het geval van prefab gaat het om losse wanden die als een puzzel in elkaar geplaatst worden. Bij maatwerk worden de wanden vanaf de grond af opgebouwd.

Stap 4: dak plaatsen

De volgende stap is het plaatsen van het dak. Hierin heb je verschillende opties. Kies je voor een prefab constructie, dan kies je standaard voor een plat dak. Bij maatwerk zijn er ook andere mogelijkheden. Je kunt dan kiezen voor een hellend dak, dat meeloopt met de helling van de rest van het dak.

Qua materiaal zijn er meerdere opties. Veel mensen kiezen voor een glazen dak: dit zorgt voor extra licht. Het is ook mogelijk om te kiezen voor dakpannen of elk ander willekeurige dakbedekking.

Stap 5: afwerking van de binnenkant

De laatste stap is de afwerking van de binnenkant. Je kunt ervoor kiezen om de constructie casco op te laten leveren. In dat geval moet je de binnenkant zelf nog volledig afwerken. Wil je jezelf veel werk besparen, dan is het uitbesteden van de afwerking een goed idee.

Waaruit bestaat de afwerking?

De verandabouwers uit Tremelo voeren gyprocwerken uit om de wanden aan de binnenkant netjes af te werken. Tegelijkertijd zorgen zij ook voor de aanleg van elektra zodat je toegang tot stopcontacten en verlichting hebt.


verandabouw Tremelo

Veranda bouwen: heb ik een vergunning nodig?

Voor het bouwen van een veranda heb je in veel gevallen een vergunning nodig. In het gunstigste geval geldt er een meldingsplicht. Een meldingsplicht is voldoende als de veranda maximaal 40 m² groot is met een maximum hoogte van 4 meter. Ook mag de functie van de woning niet wijzigen en is het belangrijk dat er voldoende afstand gehouden wordt van de perceelgrenzen.

In andere gevallen heb je een vergunning nodig. Je kunt de aanvraag eenvoudig online doen via het omgevingsloket. Doe dit op tijd, want het kan een paar weken duren voordat je een vergunning krijgt toegewezen. Op omgevingsloketvlaanderen.be lees je meer over de vergunningsplicht.

Handige bespaartips voor jouw veranda!

Een veranda bouwen zonder te veel geld uit te geven? Dat is zeker mogelijk! Er zijn verschillende manieren waarop je kunt besparen op verandabouw. Door de prijzen van verschillende verandabouwers te vergelijken bijvoorbeeld, maar ook door slimme keuzes te maken.

De beste tips om te besparen op de kosten:

 • Kies voor prefab: je hebt minder keuze in het ontwerp, maar je bent goedkoper uit.
 • Ga voor goedkope materialen: bespaar op bijvoorbeeld een goedkopere glassoort en een pvc frame.
 • Help mee: voer zelf de afwerking uit of schakel alleen hulp in bij de complexe klussen.
 • Vergelijk offertes: kies de goedkoopste verandabouwer en bespaar tot 40% op je veranda in Tremelo.

Veranda laten bouwen?

Vind ervaren en betaalbare vakmannen in jouw regio en bespaar tot 40% op de kosten.
Gratis offertes vergelijken!


Welk btw-tarief betaal ik over de verandabouw?

Wanneer je veranda tegen het huis aan gebouwd wordt, dan profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 6%. Het is wel belangrijk dat er toegang is tot het huis, en dat het een onderdeel is van de woning. Is dit niet het geval, dan betaal je het standaard btw-tarief van 21%.

Wil je meer weten over dit verlaagde btw-tarief? Lees dan verder op belgium.be.


Recente aangevragen:


Verandabouw in Leuven
Houten veranda in Vilvoorde
Veranda aanbouwen in Dilbeek
Leefveranda in Halle
Glazen veranda Grimbergen
Aluminium veranda Tienen
Veranda in Sint-Pieters-Leeuw
PVC veranda in Zaventem
Houten veranda bouwen Asse
Onderhoud aan veranda in Aarschot

Voordelen van een verandabouwer in Tremelo

Is het mogelijk om zelf een veranda te bouwen? Als je een handige klusser bent en dit ziet als een leuke uitdaging, dan is het zeker een optie. Onthoud wel dat je dan geen garantie hebt als de veranda verkeerd in elkaar gezet wordt en dat de kans op beschadigingen groter is. Als je zelf de veranda bouwt, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de herstelkosten.

Voor het beste resultaat schakel je ervaren verandabouwers uit Tremelo in. Dit heeft nog meer voordelen:

 • Je bespaart jezelf waardevolle tijd en energie.
 • De vakman geeft je een persoonlijk advies.
 • Je profiteert van een garantie op materiaal en werkzaamheden.
 • Je weet zeker dat de veranda goed in elkaar is gezet en zo lang mogelijk meegaat.

verandabouw Tremelo

Besparen op je veranda in Tremelo? Vergelijk gratis offertes!

Wie een veranda in Tremelo laat bouwen, laat dit best doen door een ervaren verandabouwer. Hij geeft je een persoonlijk advies, maakt een ontwerp op maat en zorgt ervoor dat de aanbouw netjes is afgewerkt. Wil je besparen op de bouw van jouw nieuwe veranda?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt hierna zo snel mogelijk meerdere offertes, maximaal 5. Vergelijk de prijzen van de verschillende verandabouwers en kies zo de vakman met het beste aanbod. Op deze manier bespaar je tot wel 40% op de totaalkost! De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend, waardoor je nergens aan vast zit. Begin vandaag nog met vergelijken en bespaar!

Gratis offertes ontvangen